BIS.TRO

Skvělé jídlo začíná u kvalitních surovin a na nich si zakládáme. Dále to jsou netradiční potraviny, které možná neznáte. Dáváme důraz na kvalitu každé porce kterou dostanete, aby jsme byli my i vy spokojení.



Recepty

Carpaccio ze žluté řepy s želé z balsamica

Celou žlutou řepu zabalíme do alobalu společně se snítkem tymiánu, sojí a pepřem, 
Vložíme do trouby a pečeme zhruba hodinu a půl na 160°C, dokud není řepa měkká. Měkkou řepu poznáme tím, že půjde propíchnout špejlí.

Celou žlutou řepu zabalíme do alobalu společně se snítkem tymiánu, sojí a pepřem,
Vložíme do trouby a pečeme zhruba hodinu a půl na 160°C, dokud není řepa měkká. Měkkou řepu poznáme tím, že půjde propíchnout špejlí.

Upečenou řepu rozbalíme z alobalu a necháme vychladnout.

Vychladlou řepu oloupeme (pod vodou to jde snadno). Poté řepu nakrájíme na tenké plátky na mandolíně nebo nožem.
Připravíme si marinádu na carpaccio. Do půl litru jablečného freshe nebo džusu přidáme 150 ml jablećného octa, 100g cukru a vše společně necháme projít varem.
Do marinády vložíme řepu a necháme alespoň 5 hodin marinovat.

 

Carpaccio můžeme dozdobit například želém z balsamicového octa.
Do půl litru balsamica nasypeme 150 g cukru a jednu lžičku agaru. Rozmícháme agar s cukrem ve vodě a za stálého míchání přivedeme k varu. Potom můžeme balsamico vylít do plechu a nechat vychladnout. Po vychladnutí balsamico ztuhne a mi ho můžeme nakrájet na malé kostičky, kterými dozdobíme carpaccio.


Na carpaccio můžeme dát směs baby salátků s pomerančovým dresinkem.
Recep na dresink je následující. Do mixeru si dáme 300 ml pomerančového freshe, 100 ml olivového oleje, 50 g cukru, špetku soli, pepře a vše společně rozmixujeme, tím se nám vše spojí dohromady.

K článku nejsou zatím žádné komentáře!

Přidání komentáře



Bold text Italics Link    :-) ;-) 8-) :-D :-P :-O :-( :-/ ;,( ]:-D :-[

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslici šestnáct: