BIS.TRO

Blog


Carpaccio ze žluté řepy s želé z balsamica

Celou žlutou řepu zabalíme do alobalu společně se snítkem tymiánu, sojí a pepřem,
Vložíme do trouby a pečeme zhruba hodinu a půl na 160°C, dokud není řepa měkká. Měkkou řepu poznáme tím, že půjde propíchnout špejlí.

Upečenou řepu rozbalíme z alobalu a necháme vychladnout.

Vychladlou řepu oloupeme (pod vodou to jde snadno). Poté řepu nakrájíme na tenké plátky na mandolíně nebo nožem.
Připravíme si marinádu na carpaccio. Do půl litru jablečného freshe nebo džusu přidáme 100 ml jablečného octa, 100g cukru a vše společně necháme projít varem.
Do marinády vložíme řepu a necháme alespoň 5 hodin marinovat.

 

Carpaccio můžeme dozdobit například želém z balsamicového octa.
Do 200 ml balsamica nasypeme 100g cukru a jednu lžičku agaru. Rozmícháme agar s cukrem ve vodě a za stálého míchání přivedeme k varu. Potom můžeme balsamico vylít do plechu a nechat vychladnout. Po vychladnutí balsamico ztuhne a mi ho můžeme nakrájet na malé kostičky, kterými dozdobíme carpaccio.


Na carpaccio můžeme dát směs baby salátků s pomerančovým dresinkem.
Recep na dresink je následující. Do mixeru si dáme 300 ml pomerančového freshe, 100 ml olivového oleje, 50 g cukru, špetku soli, pepře a vše společně rozmixujeme, tím se nám vše spojí dohromady.

SurovinyMnožství
řepa 500g
sůl -
pepř -
tymián 1 větvička
jablečný fresh 500ml
jablečný ocet 150ml
cukr 250g
balsamico 200ml
agar 1 lžička
baby salátek -
pomerančový fresh 300ml
olivový olej 100ml

K článku nejsou zatím žádné komentáře!

Přidání komentáře



Bold text Italics Link    :-) ;-) 8-) :-D :-P :-O :-( :-/ ;,( ]:-D :-[

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslici šestnáct: